zondag 26 april 2015

Is mijn website mobielvriendelijk?Vanaf 21 april gaat Google mobielvriendelijke sites voorrang geven in de mobiele zoekresultaten. Dit gaat naar verwachting een grote impact hebben op de ranking posities van vele websites. Hierdoor kan het zijn dat je minder organisch verkeer op de website krijgt, met minder conversie als gevolg. 
Maar waarom hecht Google zoveel waarde aan mobiele sites? De afgelopen jaren is het mobiele zoekverkeer sterk toegenomen. Google wil haar mobiele gebruikers graag een goede ervaring bieden. Het is gebleken dat sites die niet geschikt zijn voor mobiel, een negatieve ervaring geven. Bezoekers moeten bijvoorbeeld gaan inzoomen of links staan te dicht op elkaar, waardoor de website niet goed te gebruiken is.

IS JOUW SITE MOBIELVRIENDELIJK?

Met behulp van een tool van Google kun je testen of jouw website mobielvriendelijk is. Er wordt getest op onder andere de volgende punten:
  • De tekst op de webpagina is goed leesbaar zonder in te zoomen.
  • De website mag geen software zoals Flash bevatten.
  • De content past zich automatisch aan, zodat je niet horizontaal kunt scrollen.
  • Links en buttons moeten ver genoeg uit elkaar staan, zodat deze makkelijk aan te klikken zijn.

Klik op de link en test je eigen website.

Test mobielvriendelijke website van Google

Wat kun je doen als je website niet mobielvriendelijk is.

Eigenaren van de wat oudere websites, waarbij geen responsive script is gebruikt hebben waarschijnlijk al snel een negatief resultaat. Je kunt je website om laten zetten naar een mobiele versie maar dit zal in veel gevallen niet de oplossing zijn. een geheel nieuwe website laten maken is voor velen te kostbaar. Wat dan?

Er zijn op het internet vele programma's om vrij eenvoudig zelf een mobiele site te maken.
Het is leuk om te doen en geeft met weinig kosten het gewenste resultaat. Heb je de mobiele versie gemaakt, dan moet je een scriptregel ( code ) toevoegen aan de HTML code van je website. Dit script zorgt er voor dat gebruikers van een mobiele telefoon worden omgeleid naar de mobiele versie van je website.

Een mobiele website is meer gericht op snel contact en bondige informatie. Dus makkelijk in het gebruik, natuurlijk kun je ook foto's en formuliertje etc. toevoegen. Dus gewoon snel en bondig!

Als je nu helemaal niet thuis bent in de wereld van websites en publicatie daarvan. Kun je het natuurlijk ook laten doen. Maar hier zijn wel behoorlijke kosten aan verbonden.

Hulp nodig? Ik help U graag op weg! Informeer naar de mogelijkheden.

Tot ziens, Jos Metzelaar

Bel: T: 015-2563316 M: 06-13430191


Geen opmerkingen:

Een reactie posten